Mar Şalita Kilisesi / Dêra Mar Şalîta

Bu kilise Kırıkdağ Vadisi’nin 7. kilometresinde yer alıyor. Mar Şalita tarafından yaptırılmıştır. Muhteşem bir güzelliğe sahip olan bu kilise bir kayanın 80-100 metresinde kurulmuş ve kilisenin içinde bir su kaynağı da bulunmaktadır.

Mar Şalita Kilisesi
 
Bu kilise Kırıkdağ Vadisi’nin 7. kilometresinde yer alıyor. Mar Şalita tarafından yaptırılmıştır. Muhteşem bir güzelliğe sahip olan bu kilise bir kayanın 80-100 metresinde kurulmuş ve kilisenin içinde bir su kaynağı da bulunmaktadır. Bu kilisenin yapımında kesilmiş beyaz taş ve kireç kullanılmıştır. Hakkari bölgesinde sağlamlık yönüyle ayakta kalan ve varlığını devam ettiren tek kilise budur. Ayrıca kilise Bala Yaylası yolu üzerindedir. Bir dağda yapıldığından dolayı Dağ Kilisesi olarakta bilinir.
 
Dêra Mar Şalîta
 
Ev dêr li Geliyê Dêzê de li kîlometreya 7. de ye. Ev dêr ji aliyê Mar Şalîta ve hatiye çêkirin. Dêra xwedî semyan li binê zinarek 80-100 metreyan de hatiye avakirin û nava wê de çavkaniyek avê jî heye.
 
Di çêkirina wê de kevirên spî yên hatine birîn û kişil hatine emelkirin. Di herêma Colemêrgê de ji ber qahimiyê dêra ku heya niha li ser linga sekinî û hebûna xwe parasti jî ev dêr e. Her wiha li ser rêya Zozana Balayê ye. Ji bo ku di çiya de hatiye çêkirin nav gel de wekî Dêra Çiya jî tê nasîn.

Gold Firmalar