Parzun / Parzûn

Günlük iş ve yolculuklarda yöre insanın vazgeçilmezidir. Çünkü sırt çantası mayetine kullanılır. Büyük bir emekle örülür. Koyun sağmaya giden Berivanlar, odun toplamaya gidenler, pancar toplamaya gidenler parzun’u kullanır.

Parzun
 
Günlük iş ve yolculuklarda yöre insanın vazgeçilmezidir. Çünkü sırt çantası mayetine kullanılır. Büyük bir emekle örülür. Koyun sağmaya giden Berivanlar, odun toplamaya gidenler, pancar toplamaya gidenler parzun’u kullanır. Bu parzun da kilim gibi dokulur. Üçgen olan iki parçanın birleşmesiyle oluşturulur. Renga renk püsküllerle ağız kısmı süslenir. Parzunun yapımında kilimlerdeki gibi canlı renkler kullanılır.
 
Parzûn
 
Di kar û rêwitiyên rojane de tiştê ku devjêbernedin jî parzûn e. Ji ber ku wek çenteyê tê bikaranîn.  Bi kedek mezin ve tê raçandin. Wexta bêrîvan diçin pez dotinê, êzing komkirinê, pancar komkirinê parzûnê dixin pişta xwe. Ev jî wek berikan tê raçandin.Bi gihandina hev ya parçeyên  wek sêgoşe pêktê. Bi gûfikên cihereng ve devê parzûnê yê derve tê xemilandin. Di çêkirina parzûn de wek rengên wekî yên berikan yên zindî tên bikaranîn.

Gold Firmalar