Kepaye / Kêpayî

Bir deste bağırsak ve işkembe, pirinç, kıyma, salça, maydanoz ve isteğe bağlı nohut yemeğin malzemeleridir. İyice yıkanan bağırsak ve işkembeler biraz bekletilir. Pirinç, kıyma, salça ve doğranmış maydanoz iyice yoğrulur.

Kepaye
 
Bir deste bağırsak ve işkembe, pirinç, kıyma, salça, maydanoz ve isteğe bağlı nohut yemeğin malzemeleridir. İyice yıkanan bağırsak ve işkembeler biraz bekletilir. Pirinç, kıyma, salça ve doğranmış maydanoz iyice yoğrulur. Kurumakta olan işkembe ve bağırsaklar bir karış kadar kesilir bir ağzı iğne iplikle kapatılır. Hazırlanan malzemeler içine doldurulur ve kaynaması için 20-25 dakika ateşte kaynatılır. Sonra sofraya servis yapılır.
 
Kêpayî
 
Bi destek roviyên pez, birinc, şoravk, qîme û bexdanûsê ve tê amadekirin. Rovî û hûrikên baş hatî şûstin hinek tê sekinandin. Piştre tiştên nava wê tên amadekirin. Birinc, qîme, şoravk û bexdanûs baş tên hecinandin. Devê rovîyan nêzî tilekê tên birîn û deriyê wan bi dezî tên girtin. Ji bo ku bikelin 20-25 deqe li ser agir tê sekinandin. Paşê mirov dikare ji bo xwarina wan dane ser sifreyê.
 

Gold Firmalar