Aksu Köyü / Gundê Bileh

Hakkari Merkez Aksu (Bileh) Köyü Hakkari kent merkezinin batısına düşüp, Hakkari’nin Kuzey Batısındaki Van İline en yakın köy konumunda olun, kent merkezine 71 kilometre mesafededir. Tarih boyunca Asurilerin olan bölge köyleri, daha sonra Asurilerin bölgeden ayrılmasından sonra Bileh, Binevşanê, Gundek, Dêrzengilê, Çarkêla, Mavka û Kahnimihan köyleri Beytüşşebap’ın Mezrayê Mamxura bölgesinden gelen Mamxuran ailesinden gelen köylüler tarafından satın alındı.

Aksu Köyü / Gundê Bileh
 
Hakkari Merkez Aksu (Bileh) Köyü Hakkari kent merkezinin batısına düşüp, Hakkari’nin Kuzey Batısındaki Van İline en yakın köy konumunda olun, kent merkezine 71 kilometre mesafededir.
 
Tarih boyunca Asurilerin elinde olan bölge köyleri, daha sonra Asurilerin bölgeden ayrılmasından sonra Bileh, Binevşanê, Gundek, Dêrzengilê, Çarkêla, Mavka û Kahnimihan köyleri Beytüşşebap’ın Mezrayê Mamxura bölgesinden gelen Mamxuran ailesinden gelen köylüler tarafından satın alınarak bölgede ikamet etmeye başladılar.
 
90’lı yıllarda bölgedeki olayların artması ile boşaltılan bölge köyleri ile birlikte Aksu (Bileh) köyü de boşaltıldı.
 
Köylerini terk eden bölge halkının çoğunluğu Hakkari Kent merkezine yerleşirken bir çoğu da değişik metropollere yerleşti.
 
Yaz aylarında özellikle Botan (Cizre bölgesi) ve Xerzan (Siirt ve Batman) bölgesinden gelen Koçerler bu bölgede küçükbaş hayvancılık yapmak için bölgeye gelmektedirler.
 
Köy şu anda boş bulunurken köylüler yaz aylarında biçeneklerini biçmek için köye gitmektedirler.
 
Bölge Hakkında elinde bilgi ve belge bulunan siz değerli okuyucularımızın bu bilgi ve belgeleri bölgemizin tanıtımı açısından bizlerle paylaşırlarsa memnuniyetle yayınlarız. www.hakkarikentrehberi.com yönetimi.

Gold Firmalar