Güngören Köyü / Gundê Dêrzengilê

Hakkari Merkez Aksu (Bileh) Köyüne bağlı Güngören Mezrası (Gundê Dêrzengilê) Hakkari kent merkezinin batısına düşüp, kent merkezine 71 kilometre mesafededir. Tarih boyunca Asurilerin elinde olan bölge köyleri, daha sonra Nasturilerin bölgeden ayrılmasından sonra Bileh, Binevşanê, Gundek, Dêrzengilê, Çarkêla, Mavka û Kahnimihan köyleri Beytüşşebap’ın Mezrayê Mamxura bölgesinden gelen Mamxuran ailesinden gelen köylüler tarafından satın alınarak bölgede ikamet etmeye başladılar.

Güngören Köyü / Gundê Dêrzengilê
 
Hakkari Merkez Aksu (Bileh) Köyüne bağlı Güngören Mezrası (Gundê Dêrzengilê) Hakkari kent merkezinin batısına düşüp, kent merkezine 71 kilometre mesafededir.
 
Bileh, Binevşanê, Gundek, Dêrzengilê, Çarkêla, Mavka û Kahnimehan köyleri ve mezraları Lêwina Jorî olarak bilinir.
 
Tarih boyunca Asurilerin elinde olan bölge köyleri, daha sonra Asurilerin bölgeden ayrılmasından sonra Bileh, Binevşanê, Gundek, Dêrzengilê, Çarkêla, Mavka û Kahnimihan köyleri Beytüşşebap’ın Mezrayê Mamxura bölgesinden gelen Mamxuran ailesinden gelen köylüler tarafından satın alınarak bölgede ikamet etmeye başladılar.
 
Köyler boşaltılamadan önceden 15 hanenin yaşadığı mezrada, şu anda sadece yazları konaklamak amacıyla 5 ev yapılmış durumda.
 
Yazın köylerine giden köylüler köyü kışın boşaltarak kent merkezine geri dönüyor.
 
Bölge Hakkında elinde bilgi ve belge bulunan siz değerli okuyucularımızın bu bilgi ve belgeleri bölgemizin tanıtımı açısından bizlerle paylaşırlarsa memnuniyetle yayınlarız. www.hakkarikentrehberi.com yönetimi.

Gold Firmalar