Başkan Geçirgen, Yüksekova Tarımda kendine yeten bir şehir olacak

HAKKARİ TANITIM TV

Üreten bir Yüksekova sloganıyla yola çıkan Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığı Yüksekova'yı tarım şehri yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Büyükçiftlik Beldesinde bir kadın çiftçinin arazisine giden Oda Başkanı Perviz Geçirgen burada bir kadın çiftçinin 10 dönümlük arazisine kapya biberi ve domates ekti.

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada,

Üreten bir Yüksekova sloganıyla Yüksekova’da tarım seferberliğini başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda iki gün önce Demirkonak köyünde bir çiftçinin arazisinde yağlık ayçiçeği ekimini yaptıklarını ifade eden  Geçirgen, Bugün de cilo dağının eteklerinde bulunan Büyükçiftlik Beldesinde 10 dönümlük alanda bir kadın çiftçimiz olan Feride İnce’ye ait olan arazide hem kapya biberini hem de domates ekimini gerçekleştireceğiz.

Tarıma kadın elinin değmesi için yaptığımız bu çalışmayla inşallah Yüksekova’yı her alanda biz üretime kavuşturacağız. Üretim yapılmayan toprak bırakmayacağız. Özellikle kadınlarımızı toprakla buluşturacağız.Cilo Dağının eteklerinde bulunan Büyükçiftlik Beldemizin hem doğal güzelliğini,toprak zenginliğini hem de suyun berraklığıyla biz de ürünlerimizi toprakla buluşturacağız.

Her alanda verimliliği sağlayarak Yüksekova’nın üretim alanında büyük bir ivme kazanmasına yardımcı olacağız. Bundan sonra ki bütün çalışmalarımızda da hem kadınlarımızın hem de diğer çiftçilerimizin bilinçli bir kategori oluşturana kadar  Yüksekova’yı modern bir tarım merkezi haline getirene kadar durmayacağız.

Yüksekova artık kendi kendine yetebilen bir tarım şehri olacak

Geçirgen, Ana hedefimiz kendi kendine yetebilen bir Yüksekova’yı inşa etmek. Bölgemiz dışa bağımlı bir bölge. Yaz aylarında bile Domates, salatalık, biber gibi sebze çeşitlerimizi hep dışarıdan temin ediyoruz. Artık diyoruz ki kendi kendimize yetebilecek kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılayalım. Hatta bunun ileri bir seviyesine ulaşarak  komşu il ve ilçelerimize de sebze konusunda ki ihtiyaçlarını buradan tedarik edelim. İfadelerini kullandı.