Yüksekova’da köy öğrencilerine palyaço sürprizi yapıldı

HAKKARİ TANITIM TV

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı usta öğreticiler kendi el becerileriyle yaptıkları oyuncakları öğrencilere hediye ederken,  usta öğreticilerden Semiha Bulut palyaço kılığına girerek öğrencileri eğlendirdi.

Halk Eğitimi Merkezi olarak özelikle çocuk gelişimi kursiyer ve usta öğreticilerin hazırladıkları oyuncakları, köy öğrencilerine dağıtmak üzere geldiklerini söyleyen Halk  Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, köylerdeki okul öncesi çocuklara yönelik etkinlikler yaptıklarını belirtti. Canan, “Çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak onlarla güzel vakit geçiriyoruz. Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak bu projemizi Altın Başak köyünde başlatıyoruz, önümüzdeki süreçte diğer köy okullarında devam ettireceğiz” dedi

Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Altın Başak köyü ana sınıf öğretmeni Mihriban Turgut öğrencilerine verilen hediyeler ve palyaço gösterisinden çok mutlu olduklarını dile getirdi. Turgut, "Halk Eğitimi Usta Öğretici ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kenan Canan düzenlediği etkinlik bizi çok mutlu etti. Köyde öğretmenlik yapmak çok güzel. Çocuklara iyi bir eğitim verdiğiniz zaman çocuklar çok daha iyi bir seviyeye geldiğini görüyoruz. Çünkü köy okullarında çalışmak  bambaşka bir duygu, tavsiyem ve mesajım şudur, bence tüm öğretmenler köy okulu öğretmenliğini yapsın" ifadelerini kullandı.

Köy okulundaki çocuklar için keçeden yaptıkları el çantaları, tavşancıkları ve ayıcıkları tasarlayan Halk Eğitimi Merkezine Bağlı Çocuk Gelişimi Öğretmeni Demet Onat ise  çocuklarla beraber olmanın Mutluluğunu dile getirdi. Onat, “Çocuklarla beraber oyunlar oynuyoruz, bizden bir usta öğretici palyaço kılığına girerek çocukları eğlendirdi. Çocukları sevindirelim, Özellikle köy çocuklarını mutlu edelim, Onlarla etkinlikler yaparak çocuklarımıza eğitim konusunda destek olalım”  dedi.

   Palyaço ile yeni tanışan köy öğrencileri palyaçonun oynadığı oyunlara eşlik ederek oyasıya eğlendiler.  Ana sınıf öğrencileri aldıkları hediyelerden sonra usta öğretici ve öğretmenlerle dans, halay ve diğer oyunları oynayarak mutlu bir gün geçirdiler.