Cemil Önal

1933 Hakkari Merkez doğumlu olup ilkokul mezunudur. Hakkari’nin ilk esnaflarındandır. İlimizde Hakkari Sanayi Ticaret Odası, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifinin ilimizde faaliyete geçmesi için öncü birer kişilik olarak büyük çalışmalar yürütmüş ve bu Odaların kurulmasını hem sağlamış hem de Başkanlığını yapmıştır.

Cemil Önal 1933 Hakkari Merkez doğumlu olup ilkokul mezunudur.
 
Hakkari’nin  ilk esnaflarındandır.
 
Önal İlimizde Hakkari Sanayi Ticaret Odası, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile  Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifinin ilimizde faaliyete geçmesi için öncü birer kişilik olarak büyük çalışmalar yürütmüş ve bu Odaların kurulmasını hem sağlamış hem de Başkanlığını yapmıştır.
 
Yaşadığı dönmede Hakkari Dağgöl Mahallesi ikamet eden Önal,  Gravî Aşireti mensuplarından Hamit Önal (Hamîdê Keleş) ın en büyük oğludur.
 
Tüm yaşamını Hakkari’de geçiren Önal, ilkokul mezunu olmasına rağmen çok ilerici zekaya sahipti.
 
Girişimci ve geleceği görebilme yeteneği çok ileri olan Önal gençliğinden itibaren Bulak Mahallesi Cumhuriyet Caddesinin üzerinde bulunan şuan ki Özdinç İş Merkezi bulunduğu yerde Gıda üzerinde esnaflık yaptı.
 
Bütün hayatı boyunca Hakkari de bulunan Esnaf ve Çiftçilerin başarısı için çabalayan Önal, zaman zaman ailesini ve çocuklarını da ihmal ederek Hakkari esnafının ve Çiftçisinin kalkınması ve örgütlenmesi, Sivil Toplum anlayışının örgütlenmesi için çalıştı.
 
Evli ve 5 kız, 3 erkek babası olan Önal, Hakkari Ziraat Odası Başkanlığını yürütürken, 5 Mart 2008 tarihinde Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Kavşağında elim bir trafik kazası sonucunda ağır yaralanan Önal, kaldırıldığı İbni Sina Hastanesinde 7 Mart 2008 tarihinde 75 yaşında iken hayata gözlerini yumdu.
 
Önal’ın na’şı Hakkari Dağgöl Mahallesi Kale Altı aile mezarlığındadır.

Gold Firmalar