Hikmet Kanat

1985 yılında Hakkari’de dünyaya gelen Hikmet Kanat, 1992 yılında Türkiye odalar ve borsalar birliği(TOBB) İlköğretim Okulunda başladığı ilköğretimini 1997 yılında Mehmet Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulunda tamamladı. 2003 yılında Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldu.

Mimar Hikmet KANAT 

1985 yılında Hakkari’de dünyaya gelen Hikmet Kanat, 1992 yılında Türkiye odalar ve borsalar birliği (TOBB) İlköğretim Okulunda başladığı ilköğretimini 1997 yılında Mehmet Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulunda tamamladı. 2003 yılında Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldu. 2005 yılında Azerbaycan Mimarlık ve Mühendislik Üniversitesi (Bakü Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi) Mimarlık Fakültesine girdi ve 2010 yılında Rusça Dilinde Eğitim aldığı Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Fakülte eğitiminin son yılı olan 2009 yılında Fimaş İnşaat firmasında çalışma hayatına başladı.

2011 yılı DİA Holding bünyesinde Fairmont bakü, Flame Towers (Alev Kuleleri) projesinde  Saha mimarı ve Şantiye Şefi pozisyonlarında görev aldı.

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de bulunan, Alev Kuleleri 190 metre yüksekliğinde 3 kuleden oluşan yapı, 2013 yılında Avrupa MIPIM (Uluslar Arası Gayri Menkul Fuarı ) tarafından En iyi Otel ve Turizm Kompleksi ödülünü almıştır.

2013 yılında Hakkari ve Yüksekova İlçesinde Ütopya Mimarlık Ofisi açtı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı ve Bölge Eksperi olarak 2018 yılına kadar kamu kurumlarına ve birçok Gayrimenkul Değerleme Şirketleri ile çalıştı. Çok sayıda Prestijli projelere imza atan Mimar Hikmet Kanat hali hazırda Yapı sektöründe gerçekleştirdiği işleri ve diğer tüm özel projeleri ile  sektörde emin adımlarla ilerlemekte ve piyasadaki yerini her geçen gün sağlamlaştırmaktadır.

Gold Firmalar